Gulasz z mięsem, grzybami i jarmużem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Sycący na wiele godzin gulasz z grzybami, jarmużem i koszonym ogórkiem. Pyszny do kasz i ziemniaków czy kopytek.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg mięsa z udźca indyka lub innego gulaszowego
    cebula
    2 ząbki czosnku
    garść suszonych grzybów
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    2-3 kiszone ogórki
    marchewka
    olej
    2 garście poszatkowanego jarmużu
    natka do smaku
    przyprawy: 2 liści laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego
    pieprz
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z mięsem, grzybami i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby umyć, zalać wrzątkiem ok. szklanką i odstawić. Mięso pociąć w kostkę. Obsmażyć na oleju na rumiano. Dodać cebulę i czosnek. Wlać grzyby wraz z wodą. Dodać przyprawy i posolić. Gotować pod przykryciem ok. 50 minut. Następnie dodać marchewkę i ogórka kiszonego pokroje w plastry i gotować jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania dodać musztardę i koncentrat. Na rozgrzanym oleju zrobić zasmażkę z 2 łyżek oleju i łyżki mąki. Dodać do gotującego się gulaszu i zagęścić energicznie mieszając do konsystencji sosu. Na koniec dodać jarmuż, zamieszać. Przykryć pokrywką już nie gotować. Podawać z kaszą i natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować