Gulasz z marchewką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny, kolorowy i sycący gulasz z dodatkiem marchewki. Dobrze smakuje z ziemniakami, kaszą lub z makaronem.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag mięsa z łopatki
    1/2 dużej cebuli
    2 średnie marchewki
    1 i 3/4 szkl wody
    1 listek laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    1 łyżeczka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w grube plasterki. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Cebulę kroimy w półplasterki. Do garnka wlewamy 1,5 szkl wody i zagotujemy na małym ogniu. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju około 10 minut, przekładamy razem z pokrojoną marchewką do gotującej się wody. Dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, gotujemy około 1 godzinę. W międzyczasie na pozostałym oleju smażymy cebule na złoty kolor, przekładamy do gotującego się gulaszu. Do pozostałej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Gdy mięso jest miękkie doprawiamy do smaku i wlewamy wodę z mąką. Zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować