Gulasz wołowy z marchewką

4.49 (183 ocen)

  • 20 min

Wołowina w wersji gulaszowej połączona z marchewką.

  • 20 min

Składniki:

  • * wołowina 400 g (kupiłam porcję mięsa gulaszowego), pokrojona w kawałki około 2 cm
    * 2 łyżki mąki pszennej
    * duża marchew pokrojona w kostkę
    * pietruszka (korzeń) starta na drobnych oczkach tarki
    * cebula szalotka drobno posiekana
    * 2 ząbki czosnku drobno posiekane
    * około 750 ml bulionu wołowego
    * przyprawy (sól, pieprz - według uznania, 4 listki laurowe, 7-8 ziarenek ziela angielskiego, około po pół łyżki suszonego majeranku i tymianku)
    * kilka łyżek oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Gulasz wołowy z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukałam i osuszyłam, oprószyłam solą i pieprzem, a następnie mąką pszenną. W głębokim rondlu rozgrzałam oliwę, na której zeszkliłam cebulkę i dodałam czosnek. Po chwili dodałam mięso i obsmażyłam kawałki z każdej strony na złoto. Całość zalałam bulionem wołowym, dodałam marchew, pietruszkę i przyprawy. Zagotowałam i zmniejszyłam ogień. Na małym ogniu gotowałam pod przykryciem około 3 godzin od czasu do czasu mieszając.
    Gulasz można podać z ryżem, kaszą lub świeżym pieczywem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować