Gulasz z łopatki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny gulasz przygotowany z łopatki z dodatkiem pokrojonej marchewki. Polecam na obiad.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 90 dag łopatki
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 1/2 łyżeczki różowej soli himalajskiej
    1 łyżeczka pieprzu
    3 marchewki
    1 duża cebula
    2 duże ząbki czosnku
    3 szklanki rosołu
    4 łyżki oleju
    4 łyżki przyprawy Colorado ( papryka, pomidory, cebula, marchew,
    czosnek )
    2 listki laurowe
    8 ziarenek ziela angielskiego
    100 ml wody
    2 płaskie łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Dania główne

Gulasz z łopatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z łopatki 1. Mięso myjemy i przekładamy na ręcznik papierowy, osuszamy. Kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy.
    Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy.
    W międzyczasie obieramy i myjemy marchewki, a następnie kroimy w talarki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze części.
    Mięso przesmażamy przez 10 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z rosołem. Pokrojone warzywa i przyprawy dokładamy do mięsa i gotujemy do miękkości.
    W wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu, zagotowujemy.
    Przed podaniem dekorujemy listkami pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować