Gulasz pieczony z łopatki z marchewką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pieczony gulasz z dodatkiem marchewki. Wystarczy tylko pokroić składniki i włożyć do piekarnika. Smakuje super i polecam go na obiad.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 dag łopatki
    2 łyżeczki przyprawy myśliwskiej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    2 ząbki czosnku
    garść listków oregano
    2 marchewki
    1 cebula
    Na sos :
    1,5 szklanki wody
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz pieczony z łopatki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy, wkładamy do miski i wsypujemy przyprawy, mieszamy.
    Umyte oregano kroimy na drobno. Obrany czosnek kroimy w kosteczkę, marchew obieramy i kroimy w talarki. Obraną cebulę kroimy na kawałki. Rozgrzewamy piekarnik. Warzywa, oregano, mięso wkładamy do brytfanki i mieszamy.
    Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę.
    Do brytfanki wlewamy połowę wody i dodajemy przyprawy, zagotowujemy. W pozostałej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować