Gulasz z łopatki

5 (162 ocen)

Gulasz który smakuje wszystkim moim domownikom

Składniki:

  • 50 dag łopatki
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    łyżeczka czosnku granulowanego
    6 łyżek oleju
    cebula
    natka pietruszki
    pieprz
    100 ml wody
    3 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Gulasz

Gulasz z łopatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-007doea 1. Łopatkę kroimy na małe kawałki posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem i podpiekany na oleju około 10 minut. Gdy oleju jest za mało możemy podlać mięso odrobiną wody. Cebulę kroimy w grubą kostkę i dodajemy do mięsa, podpiekamy jeszcze 5 minut, często mieszając, aby mięso się nie przypaliło.
  • 2. Do mięsa na patelni dodajemy szklankę wody, dogrzewamy aby przyprawy się dokładnie rozpuściły a woda była brązowa. Przekładamy do garnka, dodajemy jeszcze 3 szklanki wody i gotujemy do miękkości około 40 minut. Doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do wody wsypujemy mąkę, mieszamy i dodajemy 2 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy sos
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować