Gulasz z dorsza z dynią

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na rybny gulasz. Gulasz z dodatkiem dyni, brukselki i marchewki jest pysznym i pełnowartościowym daniem. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 dag dorsza
    pół łyżeczki soku z cytryny
    1 szklanka wody
    2 marchewki
    10 sztuk brukselki
    60 gram obranej dyni
    1/2 średniej cebuli
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka oleju
    3 łyżki śmietanki 30%
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z dorsza z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z dorsza z dynią 1. Dorsza kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy.

    Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Brukselkę czyścimy, myjemy i wkładamy razem z marchewką do gotującej się wody. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

    Dynię kroimy w kosteczkę i dokładamy do garnka. Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę pokrojoną cebulę i czosnek, dokładamy koncentrat pomidorowy, smażymy 2 - 3 minuty i dokładamy do gotujących się warzyw.

    Gdy warzywa będą miękkie wkładamy dorsza i gotujemy tylko przez chwilę. Dolewamy śmietankę i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować