Gulasz wieprzowo-wołowy

  • wyświetlono: 14680 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Gulasz sam w sobie jest troszkę tłusty lecz warty grzechu, mięsko dobrze uduszone rozpływa się w ustach :) podany z kaszą gryczaną lub kluseczkami gnocchi i kiszonym smakuje wyśmienicie

martyna
  • 120min

Składniki

500 g wieprzowiny
500 g wołowiny
500 g pieczarek
2 duże cebule
2 duże marchewki
1 bulion wołowy
1 duży koncentrat pomidorowy
1 puszka pomidorów bez skórki
1 łyżka mąki pszennej
sól ,pieprz, chili, przyprawa do gulaszu

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz wieprzowo-wołowy

  • 1. Mięso pokroić w kostkę , podsmażyć na rozgrzanym oleju-przełożyć do garnka , zalać wodą , zagotować -dodać bulion wołowy.
    Dusić pod przykryciem ok 45 min na malutkim ogniu ( by mięsko równomiernie doszło)
    Cebulę pokroić w piórka , zeszklić na maśle.
    Pieczarki obrać , pokroić w cienkie plasterki , marchewkę zetrzeć na tartce o dużych oczkach- wszystkie warzywa dodać do gulaszu
    Odlać ok 300 ml wywaru wymieszać z mąką , koncentratem ,pomidorami oraz przyprawami.
    Dusić wszystko razem ok. 30 min by warzywa i mięso było mięciutkie.

Porady

Gulasz możemy zagęścić śmietaną oraz większą ilością mąki

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczylagulasz wieprzowo-wołowy

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Dodane przez: justi2401

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy z dodatkiem warzyw...

GULASZ Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ

Dodane przez: LucyG

GULASZ Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ

Bardzo praktyczne sycące danie...

image-1nn1p72

Dodane przez: Magster

GULASZ WOŁOWY

Gulasz który można podać z kluskami...

gulasz z kaszą

Dodane przez: Martyna1991

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną

Czasami gdy znudzą mi się ziemniaki...

Gulasz wieprzowy z szybkowaru

Dodane przez: olinek_82

Gulasz wieprzowy z szybkowaru

Szybki gulasz wieprzowy, na który...

Gulasz wieprzowy

Dodane przez: Patrycja33

Gulasz wieprzowy

Doskonała potrawa na zimowe dni,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE