Gulasz wołowy

4.5 (145 ocen)

Mięso rozpływało się w ustach :)

Składniki:

  • 30 dkg wołowiny
    20 dkg pieczarek
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    sól, pieprz
    ocet jabłkowy
    słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami, skrapiamy olejem i octem i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnie obsmażamy ze wszystkich stron, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zalewamy wrzątkiem, dusimy około 30 minut. Pieczarki kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę i wrzucamy do mięsa. Dusimy jeszcze około godziny. W razie potrzeby dolewamy wody. Na koniec doprawiamy do smaku. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować