Gulasz wieprzowo-cielęcy

4.5 (149 ocen)

Delikatne,kruche i soczyste kawałki mięsa w aromatycznym sosie z warzywami.

Składniki:

  • 300g.szynki wieprzowej
    300g.mostku cielęcego
    300g.pieczarek
    2 cebule
    2 marchewki
    1 łyżka smalcu
    0,5 l. rosołu lub bulionu z kostki
    2 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki ciemnego sosu sojowego
    sól,pieprz
    słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowo-cielęcy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć ,oczyścić z błonek, pokroić w małą kostkę kostkę.
    Cebulę posiekać drobno.
    W garnku rozgrzać smalec , przesmażyć mięso z cebulą.

  • 2. W między czasie pieczarki obrać, pokroić w plasterki, obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Do mięsa dodać resztę warzyw , zalać bulionem.
    Dusić 30 min w między czasie doprawić sosem sojowym oraz przyprawami.
  • 3. Chwilkę przed końcem duszenia mąkę wymieszać z paroma łyżkami zimnej wody oraz chochelką sosu-przelać do garnka, wymieszać , zostawić do zgęstnięcia.
  • 4. Gulasz podawać z ziemniakami,kaszą bądź pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować