Gulasz wieprzowo - pieczarkowy

4.5 (172 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny aromatyczny gulasz .

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego na gulasz

    1 opakowanie przyprawy do gulaszu

    1 cebula

    300 g pieczarek

    500 ml bulionu warzywnego

    2 łyżki sosu sojowego ciemnego

    1 pęczek natki pietruszki

    oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowo - pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone mięso pokroić w mniejszą kostkę , oprószyć przyprawą do gulaszu , odstawić .

    Cebulę pokroić w drobną kostkę .

    Pieczarki obrać ze skórki , pokroić na ósemki .

    Natkę pietruszki umyć , posiekać .

    Na patelni rozgrzać oliwę z oliwę .

    Dodać mięso , zrumienić .

    Dodać cebulę i pieczarki , smażyć do odparowania płynu .

    Zalać bulionem warzywnym i smażyć do miękkości mięsa .

    Dodać sos sojowy , zagotować .

    Dodać posiekaną natkę pietruszki , wymieszać .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować