Gulasz sojowy z warzywami

4.48 (164 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Danie idealne dla wegetarian i nie tylko. Najlepiej podawać z kaszą jęczmienną lub gryczaną.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 2 opakowania kotletów sojowych
    - 5 łyżek sosu sojowego
    - 3 szklanki bulionu warzywnego
    - 2 marchewki
    - 30 dag fasolki szparagowej
    - ½ puszki kukurydzy konserwowej
    - 1 cukinia
    - 1 cebula
    - 2 puszki pomidorów krojonych
    - 4 łyżki pasty paprykowej
    - 3 łyżki koncentratu
    - 2 łyżeczki oregano
    - sól, cukier, pieprz
    - łyżka oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz sojowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kotlety sojowe zalać gorącym bulionem i dodać sos sojowy. Odstawić na namoczenia.
    2. Marchewki obrać i pokroić w plastry. Odciąć końcówki fasoli szparagowej i pokroić na pół. Ugotować „al dente” w osolonej i osłodzonej wodzie.
    3. Cebulę pokroić w pióra, cukinię w plasterki. Podsmażyć do miękkości a następnie dodać ugotowaną marchew i fasolkę.
    4. Do warzyw dodać pomidory z puszki, pastę paprykową oraz koncentrat pomidorowy. Doprowadzić do zagotowania, dodać sól, cukier i pieprz do smaku oraz oregano.
    5. Do całości dodać namoczone kotlety sojowe i dusić ok. 10 minut.

Porady

Kotlety sojowe można dodawać w całości już pokroić je na mniejsze kawałki po namoczeniu. Przyprawy i warzywa dodawać według gustu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soja Warzywa

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować