Gulasz sojowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wspaniale rozgrzewa i jest niezwykle sycący

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki dla dwóch osób (lub jednej wygłodniałej :P):
    6 kotlecików sojowych
    1/2 papryki czerwonej
    1 pomidor
    5 szt. pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki oliwy z oliwek
    Przyprawy:
    1 kostka warzywna
    1 łyżeczka mielonej papryki ostrej
    1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka oregano
    Sól, pieprz
    Zagęszczacz:
    10 łyżek zimnej wody
    1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz sojowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwę rozgrzewamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę i pomidora kroimy w drobną kostkę. Gdy cebula już się zarumieni dorzucamy do niej pieczarki, pomidora i paprykę. W tym czasie kotleciki wkładamy do głębokiego talerza, w którym mamy wrzątek z rozpuszczoną kostką warzywną. Trzymamy je w wodzie ok. 5 minut. Następnie wyciągamy kroimy w kostkę i dorzucamy do warzyw na patelni. Dodajemy sos sojowy, ostrą i słodką paprykę, sól i pieprz. Bulion, w którym moczyliśmy kotleciki przelewamy do całości i dusimy przez ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. Dolewamy do tego ok. 1 szklankę wody i duśmy kolejne 5 minut. Następnie w 10 łyżkach zimnej wody rozpuszczamy łyżkę mąki i dodajemy do sosu. Ciągle mieszając trzymamy całość na ogniu jeszcze 5 minut. Gulasz smakuje idealnie ze świeżym pieczywem, kaszą lub ryżem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować