Gulasz sojowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bezmięsna propozycja obiadowa :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kostki sojowej lub kotletów sojowych, tylko trzeba je namoczyć i pokroić na mniejsze kawałki
    200 g kalafiora, u mnie mrożony
    100 g fasolki szparagowej, też mrożona
    1/2 średniej cukinii
    1 cebula
    1 mini papryczka chili
    1 płaska łyżka mąki pszennej
    100 ml jogurtu naturalnego
    sól, pieprz słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz sojowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę i zeszklić w rondlu spryskanym olejem. Dodać fasolkę i pokrojoną w kostkę cukinię, podsmażyć, a następnie podlać niewielką ilością wody, dusić 10 minut. Wsypać kostkę sojową, dodać kalafiora, roztartą papryczkę chili i przyprawy. Zalać wodą tak aby przykryć składniki. Dusić około 15-20 minut. W razie potrzeby doprawić. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, dodać do sosu, gotować 5 minut. Zdjąć z palnika, odstawić na chwilę i wymieszać z jogurtem. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować