50 dag mięsa mielonego
2 łyżki przyprawy do kurczaka
łyżeczka czosnku granulowanego
3 łyżki oleju
2 cebule
1 czerwona papryka
puszka czerwonej fasoli
pomidory w puszce
kostka rosołowa
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
łyżeczka słodkiej papryki
chilli
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz meksykański
1.
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na 3 łyżkach oleju. Mięso mielone posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i podsmażamy na oleju. Podsmażone warzywa i mięso łączymy ze sobą dodajemy pomidory w puszce i osączoną fasolę. Dodajemy kostkę rosołową, paprykę słodką, doprawiamy solą i pieprzem. Do gulaszu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy według uznania chilli. Dusimy jeszcze około 15 minut.
Porady
Do gulaszu można dać świeżą lub suszoną bazylię
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze