Gulasz meksykański

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Pyszny rozgrzewający i pikantny gulasz.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
    2 łyżki przyprawy do kurczaka
    łyżeczka czosnku granulowanego
    3 łyżki oleju
    2 cebule
    1 czerwona papryka
    puszka czerwonej fasoli
    pomidory w puszce
    kostka rosołowa
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    łyżeczka słodkiej papryki
    chilli
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na 3 łyżkach oleju. Mięso mielone posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i podsmażamy na oleju. Podsmażone warzywa i mięso łączymy ze sobą dodajemy pomidory w puszce i osączoną fasolę. Dodajemy kostkę rosołową, paprykę słodką, doprawiamy solą i pieprzem. Do gulaszu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy według uznania chilli. Dusimy jeszcze około 15 minut.

Porady

Do gulaszu można dać świeżą lub suszoną bazylię

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować