Gulasz meksykański

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pikantny gulasz z mięsem wołowym, papryką i czerwoną fasolą.

Składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wołowego
    2 ząbki czosnku
    2 cebule
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    3 łodygi selera naciowego
    1 zielona papryczka chilli
    ½ łyżeczki płatków chilli
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka pomidorów
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 łyżeczka kuminu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    350 ml buliony wołowego
    3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz meksykański 1. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w paski paprykę, seler naciowy i papryczkę chilli. Na małym ogniu smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy wołowinę, mieszamy i smażymy kolejne 5 minut. Po upływie tego czasy wlewamy bulion, pokrojone pomidory z puszki, odcedzoną kukurydzę, fasolę, koncentrat pomidorowy i wsypujemy przyprawy. Mieszamy, zakrywamy pokrywką i na małym gazie dusimy około 20 minut. Na koniec przyprawiamy solą do smaku i posypujemy świeżą kolendrą. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować