Gulasz meksykański

  • wyświetlono: 500 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pikantny gulasz z mięsem wołowym, papryką i czerwoną fasolą.

MonaLiza

Składniki

400 g mielonego mięsa wołowego
2 ząbki czosnku
2 cebule
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
3 łodygi selera naciowego
1 zielona papryczka chilli
½ łyżeczki płatków chilli
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów
1 puszka czerwonej fasoli
1 łyżeczka kuminu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
350 ml buliony wołowego
3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
2 łyżki oleju rzepakowego
sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz meksykański

  • Gulasz meksykański1. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w paski paprykę, seler naciowy i papryczkę chilli. Na małym ogniu smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy wołowinę, mieszamy i smażymy kolejne 5 minut. Po upływie tego czasy wlewamy bulion, pokrojone pomidory z puszki, odcedzoną kukurydzę, fasolę, koncentrat pomidorowy i wsypujemy przyprawy. Mieszamy, zakrywamy pokrywką i na małym gazie dusimy około 20 minut. Na koniec przyprawiamy solą do smaku i posypujemy świeżą kolendrą. Podajemy z ryżem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie jednogarnkowezdrowie_na_talerzukukurydzaz_roznych_stron_swiataPomidoryczosnekczerwona fasolamięso wołoweseler naciowygulaszbulionprzepis_miesiąca1000Pokochaj_olej_rzepakowy

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: lulouu

Meksykańska wyżerka!

Ostrość, czerwona fasola, kukurydza-...

Zupka Meksykańska

Dodane przez: EwaSidor

Zupka Meksykańska

Meksykańskie smaki w mojej kuchni...

NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE

Dodane przez: Cukiereczek

NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE

Kuchnia meksykańska należy do moich...

Meksykańska tortilla

Dodane przez: Kloruś

Meksykańska tortilla

Tortilla to rodzaj placka bardzo...

Placuszki meksykańskie

Dodane przez: Cukiereczek

Placuszki meksykańskie

Zapraszam na pyszne placki, które...

gulasz

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Gulasz

Soczyste mięsko w pikantnym sosie.