GULASZ DROBIOWY Z BOCZKIEM I WARZYWAMI

5 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taki gulasz to szybki pomysł na obiad

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
    200 g wędzonego boczku
    1 cebula
    3 marchewki
    1 pietruszka
    20 dag pieczarek
    sól, pieprz
    słodka papryka, ostra papryka mielona
    listek laurowy
    3 ziarna ziela ang
    olej do smażenia
    3 łyżki mąki
    2 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowy z boczkiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, oprószamy solą, pieprzem. Wrzucamy na rozgrzany olej, przesmażamy, posypujemy dość obficie paprykami, mieszamy. Na patelnię dokładamy posiekaną cebulę i wędzony boczek. Dokładamy też pieczarki pokrojone na małe kawałki. Przesmażamy razem ok 10 minut. W oddzielnym garnuszku wrzucamy pokrojoną w kosteczkę marchewkę i pietruszkę, dodajemy ziele ang i listek laurowy. Gotujemy ok 15 minut, po tym czasie dodajemy usmażone mięsko z dodatkami. Gotujemy razem ok 5 minut. Zagęszczamy mąką i śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować