GULASZ DROBIOWY Z PIECZARKAMI

4.91 (172 ocen)

  • 60 min

Proste i syte danie obiadowe które można podawać z ryżem lub makaronem.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 piersi drobiowe
    6-8 pieczarek
    1 cebula
    1/2 czerwonej papryki
    sól, pieprz
    papryka słodka w proszku
    papryka ostra w proszku
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    1/2 szklanki bulionu
    1 łyżki mąki do oprószenia
    2 łyżki oleju

Wystaw ocenę:

4.91 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę opruszyć przyprawami wymieszanymi z mąką,odstawić na kilka minut w chłodne miejsce. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę pokrojona w kostkę, dodać mięso i podsmażyć. Następnie dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, razem wszystko poddusić.Ddać paprykę pokrojona na mniejsze części, podlać bulionem, razem dusić.Pod koniec dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku papryką, sola pieprzem. Podawać z makaronem lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować