Gulasz ciecierzycowy z musem z pieczonych warzyw i z chilii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki, marchewki, pomidory, bakłażana umyj, obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do brytfanki , wysmarowanej olejem jednakowymi grupami. Skrop też z wierzchu olejem warzywa. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. W razie potrzeby przykryj wierzch folią aluminiową, aby nie spiekły się za bardzo. Poszczególne rodzaje warzyw wyciągnij z piekarnika kiedy będą już miękkie. Cebulę obierz, pokrój i usmaż na złoty kolor na oleju. Do garnka przełóż upieczone warzywa, cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek . Zalej bulionem i zmiksuj na gładką masę. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj około 1-015 minut. Podawaj z ugotowaną ciecierzycą.
Komentarze