REKLAMA

Gulasz ciecierzycowy z musem z pieczonych warzyw i z chilii

wyświetlono: 253 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

To pyszna i sycąca zupa na każdą porę roku.

opublikowany: 12.09.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 35 min
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250ml
    Składniki:
    1,5 litra bulionu warzywnego
    2 papryki czerwone słodkie
    1 papryczka chili
    3 marchewki
    4 pomidory
    1 Mały bakłażan
    1 cebula biała
    3 ząbki czosnku
    2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
    Sól, pieprz
    Olej
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Rodzaj diety:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki, marchewki, pomidory, bakłażana umyj, obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do brytfanki , wysmarowanej olejem jednakowymi grupami. Skrop też z wierzchu olejem warzywa. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. W razie potrzeby przykryj wierzch folią aluminiową, aby nie spiekły się za bardzo. Poszczególne rodzaje warzyw wyciągnij z piekarnika kiedy będą już miękkie. Cebulę obierz, pokrój i usmaż na złoty kolor na oleju. Do garnka przełóż upieczone warzywa, cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek . Zalej bulionem i zmiksuj na gładką masę. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj około 1-015 minut. Podawaj z ugotowaną ciecierzycą.

Notka redakcyjna

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: AnalizaSmaku ANALIZASMAKU

Sałatka z pieczonych warzyw

Szybka i lekka sałatka na ciepło z pieczonych warzyw i oliwą.

kategoria: Sałatki opublikowany: 02.01.2019 | wyświetlono: 990 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Vasyl Hutnyk DSC_0322

Pasta z pieczonych warzyw

Zdrowa pasta z pieczonych warzyw na kanapkę.

kategoria: Pasty opublikowany: 14.09.2020 | wyświetlono: 234 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE