Gulasz ciecierzycowy z musem z pieczonych warzyw i z chilii

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

To pyszna i sycąca zupa na każdą porę roku.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250ml
    Składniki:
    1,5 litra bulionu warzywnego
    2 papryki czerwone słodkie
    1 papryczka chili
    3 marchewki
    4 pomidory
    1 Mały bakłażan
    1 cebula biała
    3 ząbki czosnku
    2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
    Sól, pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz ciecierzycowy z musem z pieczonych warzyw i z chilii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki, marchewki, pomidory, bakłażana umyj, obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do brytfanki , wysmarowanej olejem jednakowymi grupami. Skrop też z wierzchu olejem warzywa. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. W razie potrzeby przykryj wierzch folią aluminiową, aby nie spiekły się za bardzo. Poszczególne rodzaje warzyw wyciągnij z piekarnika kiedy będą już miękkie. Cebulę obierz, pokrój i usmaż na złoty kolor na oleju. Do garnka przełóż upieczone warzywa, cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek . Zalej bulionem i zmiksuj na gładką masę. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj około 1-015 minut. Podawaj z ugotowaną ciecierzycą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Ciecierzyca Papryka Papryka chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować