Schab z marchewką, fasolką i lubczykiem

3.67 (3 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

To proste, smaczne i efektowne danie obiadowe. Jedynym jego minusem jest czas pieczenia, ale smak z pewnością go rekompensuje.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 kg schabu wieprzowego
    2-3 garście fasolki szparagowej zielonej (świeże lub mrożone)
    2 średnie marchewki
    3 łyżki suszonego lubczyku
    3 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Schab z marchewką, fasolką i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obierz i rozgnieć. W mięsie zrób dwie kieszenie po całej szerokości. Następnie mięso natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem i lubczykiem. Odstaw do lodówki na co najmniej kilka godzin. Marchewki obierz, potnij na cienkie podłużne kawałki, fasolkę jeśli jest świeża to umyj i obierz. Następnie warzywa powkładaj do kieszeni w mięsie. Zepnij całość dratwą lub wykałaczkami. Przełóż do rękawa do pieczenia. Piecz około 1,5 h w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Fasolka szparagowa Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Schab z lubczykiem

To może cię zainteresować