Sałatka z pomidorami, ogórkami, szpinakiem i sosem bakłażanowym

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

To prosta sałatka z zaskakująco smacznym sosem bakłażanowym.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki sałatki:
    40 dag pomidorków koktajlowych
    1 długi ogórek sałatkowy
    2-3 garście szpinaku
    4 łyżki pokrojonego szczypiorku

    Składniki sosu:
    1 mały upieczony bakłażan
    1 łyżka rozmarynu
    Sól, pieprz do smaku
    Pół szklanki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pomidorami, ogórkami, szpinakiem i sosem bakłażanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj najpierw sos. Wszystkie składniki przełóż do miski i zblenduj wszystko na gładką masę. Odstaw na co najmniej godzinę, aby smaki się przegryzły.
  • 2. Pomidorki, ogórki umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Szpinak przepłukaj i osusz. Wszystkie warzywa przełóż do miski i wymieszaj. Przed podaniem polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować