Gulasz buraczkowy - wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Dodajemy musztardę , łyżeczkę mąki i przyprawy. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut.
2.Smażymy na rozgrzanym oleju około 15-20 minut podlewając wodą lub czerwonym winem.
3.Następnie warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do mięsa i podlewamy dużą ilością wody,aby mięso z warzywami delikatnie się gotowało.
4.Całość gotujemy około godziny na wolnym ogniu aby mięso zmiękło. Na koniec mąkę rozrabiamy w śmietanie i zaciągamy gulasz.
5.Kasze gotujemy tak jak podano na opakowaniu. Po ugotowaniu kaszę wykładamy dookoła na dużym półmisku u na środek wykładamy gulasz.
Komentarze