Gryczotto z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

jednogarnkowe danie, które będzie idealne na obiad jak i kolację.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    200g kaszy gryczanej
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 czerwona papryka
    Ok 500ml rosołu lub bulionu
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    Papryka w proszku słodka i ostra
    Liście laurowe i ziele angielskie
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gryczotto z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Filet dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na niewielkie kawałki. Oprószyć paprykami, solą i pieprzem, zostawić na godzinę w lodówce. Paprykę pokroić w cienkie, krótkie paski. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić razem niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać kurczaka, przesmażyć by nie był surowy. Dodać sypką kaszę, paprykę, liście, ziele i zalać bulionem. Gotować razem ok 20 – 25 minut. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować