Kaszotto / gryczotto z kurczakiem i pieczarkami

2.71 (7 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Kaszotto / gryczotto z kurczakiem i pieczarkami z kaszy jaglanej niepalonej - proste, zdrowe i bardzo smaczne danie. W takiej formie łatwo włączyć kaszę do naszego menu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    300g kaszy gryczanej niepalonej
    500g pieczarek
    1 duża cebula
    4 łyżki masła
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    sól, pieprz, papryka słodka
Wystaw ocenę:

2.71 (7 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Kaszotto / gryczotto z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę i filety w kostkę.
  • 2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy kurczaka z cebulą do zarumienienia. Dodajemy kaszę i pieczarki, dusimy do odparowania wody. Dolewamy 2,5 szklanki wody, wsypujemy przyprawy, przykrywamy, od czasu do czasu mieszamy. Gotujemy przez około 15 minut, do momentu aż kasza będzie miękka. Na koniec dodajemy śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować