Grillowany kurczak z musem dyniowo-porowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatny kurczak z warzywnym musem i ulubionymi dodatkami to porcja pełnowartosciowego białka i witamin na co dzień.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -400 g filetu z kurczaka
    -300 g obranej dyni
    -kawałek pora
    -1/2 małej cebuli
    -2-3 łyżki oliwy
    -suszona kolendra
    -kurkuma
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mus Musy Dania główne Kotlety

Grillowany kurczak z musem dyniowo-porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i poprzekrajać wzdłóz na cieńsze kawałki. Obsypać solą i pieprzem.
    Dynię i por pokroić na kawałki. Cebulę drobno posiekać. W rondelku rozgrzać łyżkę oliwy. Zeszklić cebulę. Dołożyć por i mieszając chwilę podsmazyć. Dodać dynię i podlać około trzema lyżkami wody lub bulionu. Dusić do miękkości dyni, od czasu do czasu mieszając.W razie potrzeby można delikatnie podlewać wodą by się nie przypaliło, ale w efekcie powinna w większości odparować. Gotowe warzywa zblendować na gładki mus i doprawić solą, pieprzem, kurkumą i kolendrą.
    Na patelni grillowej rozgrzać 1-2 łyżki oliwy. Plastry kurczaka smażyć z obu stron do zrumienienia. Podawać z dyniowym musem i ulubionymi dodatkami - ziemniakami, ryżem, frytkami, czy kluseczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Dynia Filet z kurczaka Kurczak Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować