kurczak w sosie porowym

4.94 (148 ocen)

  • 45 min

smaczny kurczak w sosie porowym z pieczarkami

  • 45 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    1 por
    250 g pieczarek
    1/4 łyżeczki tymianku
    400 ml śmietany 18%
    sól, pieprz,papryka słodka
    papryka ostra
    3 łyżki masła klarowanego
Wystaw ocenę:

4.94 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kurczak w sosie porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś opłukać, osuszyć i posypać solą, pieprzem i tymiankiem.
    Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła i usmażyć piersi z kurczaka z obu stron na lekko
    rumiany kolor.Wyłożyć na talerz.
    Na czystej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i podsmażyć pokrojony por, a następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki
    Smażyć chwilę, a następnie zalać śmietaną.
    Doprawić solą, pieprzem i papryką.
    Na koniec włożyć piersi z kurczaka i chwilę podgrzewać .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować