Kurczak grillowany z musem rabarbarowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniały, cudowny w smaku, grillowany kurczak z lekko kwaśnym musem rabarbarowym. Niektórych może ten przepis zaskoczyć, innych zaintryguje, mam nadzieję, że i posmakuje tak bardzo jak mnie :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - sól morska: 1 szczypta
    - pieprz biały: 1 szczypta
    - cynamon: 1 szczypta
    - papryka słodka: 1 szczypta
    - zioła (oregano, lubczyk, tymianek): 1 łyżeczka
    - oliwa: 2 łyżki
    - rabarbar (grube i długie łodygi): 2 sztuki
    - cukier (lub więcej w zależności od kwaśności rabarbaru): 2 łyżeczki
    - woda: 0.25 szklanki
    - sałata (liście): 4 sztuki
    - sos winegret: 2 łyżki
    - jabłko: 1 sztuka
    - cynamon: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Kurczak grillowany z musem rabarbarowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć dokładnie marynatą sporządzoną z oliwy, soli, pieprzu, cynamonu, słodkiej papryki i ziół. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie mięso wyjąć i położyć na grillu, piec z obydwu stron aż do zarumienienia. Jabłko obrać, pokroić w niezbyt cienkie plastry, posypać cynamonem i grillować.
  • Kurczak grillowany z musem rabarbarowym 2. Rabarbar umyć, obrać, pokroić na plastry, umieścić w rondelku, zalać wodą, wsypać cukier i gotować kilka minut, aż się rozpadnie.
    Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Skropić winegretem.
    Na sałatę wyłożyć pokrojoną, grillowaną pierś z kurczaka, obok wyłożyć mus rabarbarowy oraz półplasterki grillowanego jabłka. Od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować