Szaszłyki które jako pierwsze zniknęły z półmiska pełnego smakołyków z grilla. Wyraziste klopsiki wołowe w towarzystwie cukinii i pieczarek a całość posypana orzeźwiającym szczypiorkiem. Pycha :)
Grillowane szaszłyki z wołowymi klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Klopsiki:Mięso przełożyć do miski, dodać odciśnięte z mleka kromki chleba i musztardę, wbić jajko oraz doprawić przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku,solą i pieprzem.
Wsypać bułkę tartą.
Dłońmi wyrobić masę mięsną do połączenia się składników.
2.Pieczarki obrać , każdą przekroić na pół, cukinię pokroić w grube pół plastry.
3.Na patyki od szaszłyka nabijać na przemian pieczarkę, klopsika( przyklejając go dłońmi do patyka aby nie pękł) oraz cukinię.
Grillować na rumiano z obu stron.
4.Gotowe szaszłyki posypać szczypiorkiem.
Podawać np. z ulubionym sosem i sałatką ze świeżych warzyw.
Komentarze