Grillowane szaszłyki z wołowymi klopsikami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szaszłyki które jako pierwsze zniknęły z półmiska pełnego smakołyków z grilla. Wyraziste klopsiki wołowe w towarzystwie cukinii i pieczarek a całość posypana orzeźwiającym szczypiorkiem. Pycha :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Klopsiki:
    500 g zmielonego karku wołowego
    2 ząbki czosnku
    2 kromki chleba namoczone w mleku
    2 łyżki musztardy stołowej
    1 jajko
    1 łyżka bułki tartej
    sól, pieprz
    Dodatki:
    500 g. pieczarek
    2 cukinie
    posiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Grillowane szaszłyki z wołowymi klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Klopsiki:Mięso przełożyć do miski, dodać odciśnięte z mleka kromki chleba i musztardę, wbić jajko oraz doprawić przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku,solą i pieprzem.
    Wsypać bułkę tartą.
    Dłońmi wyrobić masę mięsną do połączenia się składników.
  • 2. Pieczarki obrać , każdą przekroić na pół, cukinię pokroić w grube pół plastry.
  • 3. Na patyki od szaszłyka nabijać na przemian pieczarkę, klopsika( przyklejając go dłońmi do patyka aby nie pękł) oraz cukinię.
    Grillować na rumiano z obu stron.
  • 4. Gotowe szaszłyki posypać szczypiorkiem.
    Podawać np. z ulubionym sosem i sałatką ze świeżych warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować