Grillowane kiełbaski w musztardowo-piwnej marynacie

4.5 (150 ocen)

  • Łatwy

Aby kiełbaski smakowały lepiej zamarynowałam je kilka godzin wcześniej. Potem nie potrzebne były żadne przyprawy, kiełbaski wyszły przepyszne, aromatyczne i soczyste, polecam :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbaski grillowe: 2 sztuki
    - białe kiełbaski żurkowe: 2 sztuki
    MARYNATA:
    - piwo: 100 mililitrów
    - pikantna musztarda: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Grillowane kiełbaski w musztardowo-piwnej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na około 5 godzin przed grillem marynujemy kiełbaski.

    Musztardę mieszamy z piwem.

    Kiełbaski nacinamy i zalewamy marynatą.

    Szczelnie zamykamy.
  • 2. Po tym czasie kiełbaski grillujemy z każdej strony kilkakrotnie polewając pozostałą marynatą.

    Podajemy z pikantnym ketchupem i pieczywem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Marynata Musztarda Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować