Gotowane pory z bułką tartą.

4.5 (177 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Podobno tak jada się pory we Francji.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ładne cienkie pory: 2 sztuki
    - masło: 3 łyżeczki
    - bułka tarta: 5 łyżek
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gotowane pory z bułką tartą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory myjemy i obieramy 2 pierwsze warstwy. Kroimy na części. Gotujemy aż do miękkości w osolonej wodzie. Rozpuszczamy masło na patelni i dodajemy bułkę tartą. Zasmażamy. Nakładamy na ugotowane pory. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować