Gotowane rzodkiewki z tartą bułką

5 (179 ocen)

  • 30 min

Rzodkiewka nie tylko z twarożkiem , również jako dodatek do obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g rzodkiewek
    1 łyżeczka cukru
    pół szkl mleka
    2 łyżki masła
    2 łyżki tartej bułki
    natka pietruszki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gotowane rzodkiewki z tartą bułką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki oczyszczone zalać wodą i ugotować do miękkości z cukrem, odcedzić, zalać mlekiem i zagotować, potrzymać na ogniu ok 3 minuty i odcedzić.
    masło rozpuścić dodać bułkę tartą i przyrumienić.
    Rzodkiewki przełożyć do salaterki polać przyrumienioną tartą bułką, posolić do smaku i posypać natką pietruszki.
    Podawać jako dodatek do obiadu i mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować