Brukselka z bułką tartą

4.46 (175 ocen)

Niedoceniona brukselka z bułką tartą - super dodatek do obiadu :)

Składniki:

  • 40 dag brukselki
    2 łyżki masła
    8 łyżek bułki tartej
    szczypta soli i cukru
Wystaw ocenę:

4.46 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Brukselka z bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę moczymy w zimnej wodzie 20 min.
    Następnie myjemy ją dokładnie i ewentualnie obieramy z zewnętrznych listków.
  • 2. Brukselkę wrzucamy do wrzącej wody ze szczyptą soli i cukru. Gotujemy 5-7min od ponownego zagotowania się wody.
  • 3. W tym czasie wsypujemy bułkę tartą na suchą patelnię do momentu aż będzie brązowa ( uwaga, żeby nie przypalić!). Przekładamy do osobnego naczynia.
  • 4. Brukselkę odcedzamy. Na patelnię dodajemy masło. Do rozpuszczonego masła dodajemy brukselkę i smażymy przez chwilę. Dodajemy bułkę i mieszamy delikatnie do połączenia się jej z masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować