Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze.

  • wyświetlono: 1348 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze. Bez tłuszczu.

  • 1 porcje
  • Łatwy

Składniki

- filet z pstrąga: 1 sztuka
- papryka czerwona: 0.5 sztuki
- zielona podłużna papryka: 1 sztuka
- cukinia: 0.5 sztuki
- seler naciowy: 2 sztuki
- limonka: 1 sztuka
- świeża mięta posiekana: 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
- roszponka: 1 opakowanie

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze.

  • 1. Zieloną paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona. Czerwoną paprykę kroimy w paski.
  • 2. Dwie łodygi selera naciowego kroimy na mniejsze kawałki. Cukinię kroimy w słupki, a później na mniejsze kawałki.
  • 3. Warzywa gotujemy na parze, po około 10 minutach do parownika dokładamy posolony filet z pstrąga. Całość gotujemy na parze jeszcze przez 15 minut.
  • Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze.4. Rybę oraz warzywa wykładamy na talerz, doprawiamy pieprzem, posypujemy siekaną miętą i skrapiamy sokiem z limonki.
  • 5. Dekorujemy roszponką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

pstrąglatozimapaprykaCukiniaseler naciowyobiadwiosnakuchnia polskajesieńkolacja we dwojewarsztaty_kulinarne

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrąg gotowany na parze

Dodane przez: 2milutka

Pstrąg gotowany na parze podany na sałacie...

Pstrąg gotowany na parze podany...

schab na parze z warzywami

Dodane przez: RedakcjaPP

Schab na parze z warzywami

Nie tylko warzywa gotuję na parze....

wykwintnie ryba na parze

Dodane przez: Neblina36

Wykwintna kolacja-pstrąg na parze z sosem...

Danie wykwintne,niezwykle smaczne.Pstrągi...

Zdrowy PSTRĄG na parze z liściem cytrynowym

Dodane przez: anulaws

Zdrowy PSTRĄG na parze z liściem cytrynowym

Nie każdy lubi ryby czy warzywa...

łosoś

Dodane przez: dziewczyna_z_kodeksem

Łosoś na parze z warzywami

Idealny na letni obiad

Pstrąg z puree z batata pieczony na parze

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg z puree z batata pieczony na parze

Uwielbiam dania które są w całości...