Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze.

  • wyświetlono: 1209 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze. Bez tłuszczu.

  • 1 porcje
  • Łatwy

Składniki

- filet z pstrąga: 1 sztuka
- papryka czerwona: 0.5 sztuki
- zielona podłużna papryka: 1 sztuka
- cukinia: 0.5 sztuki
- seler naciowy: 2 sztuki
- limonka: 1 sztuka
- świeża mięta posiekana: 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
- roszponka: 1 opakowanie

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze.

  • 1. Zieloną paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona. Czerwoną paprykę kroimy w paski.
  • 2. Dwie łodygi selera naciowego kroimy na mniejsze kawałki. Cukinię kroimy w słupki, a później na mniejsze kawałki.
  • 3. Warzywa gotujemy na parze, po około 10 minutach do parownika dokładamy posolony filet z pstrąga. Całość gotujemy na parze jeszcze przez 15 minut.
  • Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze.4. Rybę oraz warzywa wykładamy na talerz, doprawiamy pieprzem, posypujemy siekaną miętą i skrapiamy sokiem z limonki.
  • 5. Dekorujemy roszponką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

pstrąglatozimapaprykaCukiniaseler naciowyobiadwiosnakuchnia polskajesieńkolacja we dwojewarsztaty_kulinarne

Komentarze

Podobne przepisy

image-1n62tik

Dodane przez: Agnieszka74

Kurczak curry w mleczku kokosowym

Idealne połączenie dla osób lubiących...

image-0xqrmff

Dodane przez: JulkaTomeczek

Faszerowany pstrąg

Ciekawa w smaku rybka faszerowana...

image-13jxbp6

Dodane przez: Di gotuje

Gulasz z żeberek wieprzowych w sosie śmietanowo-koperkowym

Prosto i przede wszystkim... smaaacznie!...

image-0a658lg

Dodane przez: codziennikkulinarny

Pikantna pierś drobiowa na maślance

Pikantna pierś drobiowa na maślance...

Udka pieczone w majonezie i ketchupie

Dodane przez: smak i uczucie

Udka pieczone w majonezie i ketchupie

Udka pieczone w majonezie i ketchupie....

image-0ndv5h6

Dodane przez: P_Aneta

Filet z kurczaka zapiekany z cukinią i marchewką

Proste i smaczne danie, które praktycznie...