Kalafior z masłem i bułką tartą

4.49 (141 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do obiadu

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior,
    200 g masła,
    1/2 szklanki bułki tartej,
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kalafior z masłem i bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki,i gotować w osolonej wodzie pod przykryciem do miękkości. Na patelni roztopić masło, wsypać bułkę tartą, dodać różyczki kalafiora kalafiora i delikatnie mieszać aż panierka przyklei się do kalafiora. Całość doprawić solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować