Golonka wieprzowa, tylna - parzona

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Parzone tylne golonki, podane z pieczywem i chrzanem.

  • 4 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • tylne golonki wieprzowe 2 szt.
    liście laurowe 6-7 szt.
    ziele angielskie 20 szt.
    chleb
    chrzan tarty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka wieprzowa, tylna - parzona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy w garnku wcześniej wymierzoną ilość wody. Do wrzącej osolonej wodzy wkładamy wcześniej oczyszczone, wymyte golonki i obniżamy temperaturę do 80 stopni Celsjusza. W tej temperaturze parzymy 4 godziny. Podczas parzenia zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy do garnka liście laurowe i ziele angielskie. Gotowe golonki podajemy z pieczywem i chrzanem lub musztardą.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować