Gofry wytrawne z żółtym serem z aromatyczną pastą drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na maśle podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę , dodaję obrany i posiekany imbir , czosnek , skórkę cytryny , podsmażam , studzę . Fileta kroję w kostkę , dodaję do niego cebule z dodatkami , majonez , doprawiam czubrycą , harissą , solą i pieprzem , miksuję blenderem na jednolitą masę . Masę wstawiam do lodówki .
2.Żółtka , olej , mąkę , proszek do pieczenia , mleko , wodę , sól i czubrycę miksuję na jednolitą masę , dodaję ubite na sztywno białka , straty na tarce o dużych oczkach ser , mieszam . Z masy piekę w posmarowanej odrobiną oleju gofrownicy gofry - na rumiano , studzę . Z pasty formuję kulki , spłaszczam je , układam na gofrach w towarzystwie rukoli , pomidorków i czerwonej cebuli .
Porady
Pasta musi być dobrze schłodzona aby uformować kulki .
Komentarze