Gofry wytrawne

4.43 (173 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Gofry wytrawne to fajny sposób na urozmaicenie śniadania czy kolacji. Przepis przypadnie do gustu tym którzy nie przepadają za posiłkami na słodko.Gofry wytrawne możemy podawać z różnymi ulubionymi składnikami. Tutaj podane z rukolą szynką i jajem sadzonym.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka maki pszennej tortowej
    3/4 szklanki mleka
    2 jajka M
    50 gram startego żółtego sera
    1/3 szklanki oleju
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Dodatkowo
    Garść rukoli
    1 jajko sadzone
    2 plastry szynki szwarcwaldzkiej
    kiełki rzodkiewki odrobina
Wystaw ocenę:

4.43 (173 ocen)

Zobacz również:

Gofry Śniadanie

Gofry wytrawne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę i odstawiamy na ok. 10 minut.
    Po tym czasie rozgrzać gofrownicę ,musnąć delikatnie olejem , nakładamy porcjami ciasto.
    Pieczemy na złoty kolor. gotowe odkładamy i studzimy.
    Układamy kolejno dodatki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować