Gofry bananowe

3.67 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne gofry bananowe to ekspresowy sposób na śniadanie na słodko. Do tego ulubione owoce i mamy zdrowy szybki posiłek.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1 banan
    6 sporych łyżek mąki tortowej
    50 ml oleju
    1 l jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki cynamonu
    100 ml mleka

    Dodatki:
    Syrop z agawy lub klonowy
    owoce (banany, borówki, truskawki)
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Gofry Naleśniki

Gofry bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana rozgnieść, dodać resztę składników i całość wymieszać do uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji.
  • 2. Gofrownicę natłuścić lekko przed pierwszym pieczeniem. Nakładać porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę i piec do momentu, aż przestanie wydobywać się para.
  • 3. Upieczone gofry wyjąć na kratkę.
  • 4. Podawać z ulubionymi owocami i syropem klonowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować