Gofry bananowe

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Świetna alternatywa dla tradycyjnych gofrów, pełnych mąki pszennej i białego cukru.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 dużej dojrzałe banany
    2 jajka
    90 g waniliowego budyniu w proszku
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka oliwy + do smarowania gofrownicy
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lekko natłuszczamy gofrownicę. Rozgrzewamy ją. Banany połamane na kawałki umieszczamy w misce. Rozgniatamy je dokładnie widelcem. Dodajemy jajka, budyń, proszek do pieczenia, oliwę i sól. Dokładnie mieszamy. Ciastem wypełniamy kratki gofrownicy. Zamykamy i pieczemy do momentu aż gofry zrobią się złote. Wyjmujemy i suszymy na kratce. Podajemy z ulubionym dżemem, owocami lub bitą śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować