Gofry bananowe

  • wyświetlono: 150 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Świetna alternatywa dla tradycyjnych gofrów, pełnych mąki pszennej i białego cukru.

IMG_20190610_172103
  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

2 dużej dojrzałe banany
2 jajka
90 g waniliowego budyniu w proszku
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka oliwy + do smarowania gofrownicy
szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Gofry bananowe

  • 1. Lekko natłuszczamy gofrownicę. Rozgrzewamy ją. Banany połamane na kawałki umieszczamy w misce. Rozgniatamy je dokładnie widelcem. Dodajemy jajka, budyń, proszek do pieczenia, oliwę i sól. Dokładnie mieszamy. Ciastem wypełniamy kratki gofrownicy. Zamykamy i pieczemy do momentu aż gofry zrobią się złote. Wyjmujemy i suszymy na kratce. Podajemy z ulubionym dżemem, owocami lub bitą śmietaną. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bananygofrydojrzałe bananygofry bananowe

Komentarze

Podobne przepisy

gofry

Dodane przez: justi2401

Gofry

Moje pierwsze w życiu gofry. Przepis...

gofry

Dodane przez: klementynka

gofry

Gofry to jedno z moich wspomnień...

Gofry

Dodane przez: Lidka Bawolska

Gofry

Gofry według tego przepisu wychodzą...

Gofry z bitą śmietaną

Dodane przez: PolskaGotuje

Gofry

Ulubione gofry moich dzieci, uwielbiam...

gofry

Dodane przez: duszek

GOFRY

Na pewno nie jeden raz zajadaliście...

image-1j9j1fd

Dodane przez: beaa91

Gofry

Idealny pomysł na podwieczorek,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE