Galaretkowiec z truskawkami

4.48 (165 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Galaretkowiec z truskawkami

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 serki waniliowe homogenizowane (po 200 g każdy)
    1 galaretka przezroczysta
    3 galaretki kolorowe (np. truskawkowa, wieloowocowa i kiwi)
    10-15 szt truskawek
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Galaretkowiec z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy, obrywamy szypułki, przecinamy na połówki. Truskawki układamy na dnie foremki. Zalewamy je przezroczystą galaretką rozrobioną według przepisu na opakowaniu (przestudzoną i lekko tężejącą).
    Foremkę odstawiamy do lodówki do stężenia galaretki.
    W tym czasie rozrabiamy kolejną galaretkę (truskawkową) i studzimy.
    Połowę ostudzonej galaretki mieszamy z serkiem homogenizowanym i przelewamy na stężałą galaretkę z truskawkami.
    Odstawiamy do lodówki na 15-20 minut.
    Kiedy warstwa z serkiem stężeje polewamy ją pozostałą częścią galaretki truskawkowej i ponownie odstawiamy do lodówki.
    Czynność powtarzamy rozrabiając kolejne dwie galaretki i robiąc tak samo jak wyżej opisano kolejne warstwy naszego sernika na zimno.

Porady

zamiast truskawek można dodać dowolne miękkie owoce

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować