Galareta drobiowa z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Taką galaretę bardzo lubię, podaję ją na święta oraz na różne okolicznościowe przyjęcia.

  • 60 min

Składniki:

  • Kurczak-średniej wielkości

    puszka groszku konserwowego

    puszka kukurydzy

    włoszczyzna w tym 4 duże marchewki

    3 liście laurowe

    5 ziarenek ziela angielskiego

    3 jajka

    natka pietruszki

    żelatyna

    vegeta,sól ,pieprz do smaku
    .
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Przystawki

Galareta drobiowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Kurczaka ,dzielimy na części,myjemy(filety odkładamy na bok i zużywamy do innego dania) zalewamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu.zbieramy szumowinę .Do wywaru dodajemy włoszczyznę,ziele i liście laurowe .Przyprawiamy solą pieprzem,wegetą.Gotujemy na małym ogniu do momentu aż mięso i warzywa zmiękną .Marchewkę oraz mięso wyjmujemy i kroimy w kostkę .Jajka gotujemy na twardo Do gorącego i przecedzonego bulionu dodajemy żelatynę( na 1 l wody około 6 łyżeczek żelatyny) W salaterkach lub w innym naczyniu układamy kolejno natkę pietruszki, plastry jajka,marchewkę , mięso,groszek i kukurydzę.Zalewamy przygotowanym wcześniej bulionem i pozostawiamy do stężenia. Galaretę podajemy skropioną octem lub cytryną..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować