1,5 l wywaru z kości i warzyw
200 g grochu
4 ziemniaki
2 cebule
1 łyżka mąki
4 ząbki czosnku
sól,pieprz,majeranek do smaku
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa krem grochowa
1.
.Groch opłukać,zalać zimnym wywarem,zagotować ,pozostawić na około dwie godziny.Następnie ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Cebulę obrać,pokroić w kostkę.Usmażyć.Pod koniec smażenia oprószyć mąką.Połączyć z zupą.Dodać drobno posiekany czosnek.Chwilę pogotować.Doprawić solą ,pieprzem i majerankiem do smaku.Zblendować..
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze