Drobiowa galareta z granatem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i efektowna przystawka. Gotowana pierś z kurczaka z ziarnami granatu zalana delikatną galaretą. Idealna na różnego rodzaju przyjęcia ale równie dobrze na pyszną kolację bez okazji :)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka (ok. 300 g)
    3 szklanki wody
    sól do smaku
    1 granat
    gałązka natki pietruszki
    2 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Drobiowa galareta z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W niedużym garnku zagotować wodę, dodać sól, włożyć pierś z kurczaka, gotować do miękkości ok. 30-40 minut. Odstawić w wywarze do ostudzenia.
  • 2. Odlać 200 ml przelanego przez gęste sitko wywaru. 50 ml z tego zalać żelatynę wsypaną do metalowego kubka, odstawić do napęcznienia na ok. 5 minut. Kubek wstawić na mały palnik, lekko podgrzać (nie gotować!), wymieszać do rozpuszczenia. Pozostałe 150 ml wywaru zagotować, zestawić z palnika, wlać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.
  • 3. Pierś z kurczaka pokroić na plastry, ułożyć na półmisku. Zalać galaretą. Pomiędzy mięso posypać ziarna granatu. Na wierzch ułożyć listki pietruszki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować