Gryczane kotleciki z serem

4.5 (195 ocen)

  • 35 min

Takie kotleciki podaję z sosem pieczarkowym.

  • 35 min

Składniki:



  • 250 g kaszy gryczanej z warzywami
    100 g serka topionego ziołowego
    2 jajka
    100 g sera żółtego
    sól,pieprz do smaku
    jajko,bułka tarta do panierki
    tłuszcz do smażenia

    .
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gryczane kotleciki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu(można nawet lekko rozgotować).Odcedzić.Ciepłą połączyć z topionym serkiem.Wymieszać .
    2.Ostudzoną kaszę połączyć z jajkami i serem startym na tarce o małych oczkach .Doprawić do smaku.
    3.Formować małe kotleciki.Obtaczać w jaku a następnie w tartej bułce.
    4.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować