Fusilli z warzywami i kurczakiem w miodzie

0 (0 ocen)

Takie rozgrzewające danie idealnie sprawdzi się na chłodniejsze dni. Danie jest delikatnie słodkawe, jednakże ostra czerwona papryka bilansuje tę słodycz. A kurczak w miodzie jest obłędny!

Składniki:

  • 1 cebula
    500 g fileta z piersi kurczaka
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    2 łyżeczki miodu
    1 mała cukinia (200 g)
    7 pieczarek
    2 marchewki
    1,5 czerwonej papryki
    1/2 pęczka lubczyku
    Czerwona ostra papryka
    Sól
    Pieprz
    Cząber
    0,5 łyżeczki Vegety
    300 ml wody
    300 g makaronu fusilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Fusilli z warzywami i kurczakiem w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy w garnku na oliwie z oliwek. Dodajemy kurczaka, chwilę podsmażamy. Dokładamy miód i dokładnie wszystko mieszamy. Kurczak zrobi się nam złocisty. Dokładamy wszystkie warzywa – marchewki oraz cukinia pokrojone w pół plasterki, paprykę w kosteczkę, pieczarki w ćwiartki. Lubczyk siekamy i również dokładamy do garnka. Wlewamy wodę oraz przyprawiamy solą, pieprzem, cząbrem, czerwoną ostrą papryką oraz przyprawą uniwersalną typu vegeta. Całość dusimy do miękkości warzyw i mięsa. Podajemy z ugotowanym makaronem fusilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować