FUNNEL CAKES

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis znaleziony na blogu z moimi modyfikacjami ;-) funnel cakes to znane ciastka w Ameryce Północnej są bardzo podobne do naszego Polskiego chruścika lanego

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mleka
    2 i 1/2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    2 jajka
    7g suchych drożdży
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Funnel cakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • funnel cakes 1. Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem
  • funnel cakes 2. Do miski wsypać mąkę, cukier, sól i jajka. Wlać drożdże, zmiksować na gładką masę. Odstawić na 30 minut.
  • funnel cakes 3. Ciasto o konsystencji gęstej smietany, przelać do 0,5 l butelki z zakrętką z dziurką o średnicy ok. 5 mm
  • funnel cAKES 4. Na patelni rozgrzać olej. Na gorący olej wylewać porcje ciasta tworząc spiralne okręgi. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować