Sernik gotowany z markizami blacky - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę 24 x 24 cm wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć na spodzie warstwę herbatników.
2.Margarynę roztopić z cukrem. Dodać ser wymieszany z jajkami. Podgrzewać do lekkiego zagotowania. Wymieszać z płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Dodać budyń rozpuszczony w mleku i zagotować ponownie, uważając aby masa sie nie przypaliła - całość ma zabulgotać :-) wtedy mam pewność, że masa sie nie rozleje po zastygnięciu
3.Połowę masy serowej wyłożyć na herbatniki. Ułożyć markizy w lekkich ostepach (łatwiej będzie sie kroiło). Wyłożyć resztę masy. Można na wierzchu ułożyć ciastka i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do ostudzenia i zastygnięcia.
Porady
- najlepiej kroi sie na drugi dzien po przygotowaniu
- jeżeli wydaje nam sie że masa jest zbyt luźna można zagęścić ją dodatkiem łyżki mąki ziemniaczanej
Komentarze