SERNIK GOTOWANY Z MARKIZAMI BLACKY

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Kolejna propozycja gotowanego sernika :-)

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • - 1 kg sera z wiaderka
    - 4 jajka
    - 250 g margaryny
    - 1 szkl cukru
    - 2 budynie o smaku kokosowym (winiary)
    - 1/2 szkl mleka
    - 50 g płatków migdałowych
    - wiórki kokosowe - objętościowo jak płatki migdałowe

    DODATKOWO:
    - 3 - 4 paczki ciastek markizy (135g jedno - użyłam naszych lokalnych Markizy Cukry Nyskie)
    - kilka herbatników do wyłożenia formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik gotowany z markizami blacky - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę 24 x 24 cm wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć na spodzie warstwę herbatników.
  • 2. Margarynę roztopić z cukrem. Dodać ser wymieszany z jajkami. Podgrzewać do lekkiego zagotowania. Wymieszać z płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Dodać budyń rozpuszczony w mleku i zagotować ponownie, uważając aby masa sie nie przypaliła - całość ma zabulgotać :-) wtedy mam pewność, że masa sie nie rozleje po zastygnięciu
  • 3. Połowę masy serowej wyłożyć na herbatniki. Ułożyć markizy w lekkich ostepach (łatwiej będzie sie kroiło). Wyłożyć resztę masy. Można na wierzchu ułożyć ciastka i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do ostudzenia i zastygnięcia.

Porady

- najlepiej kroi sie na drugi dzien po przygotowaniu - jeżeli wydaje nam sie że masa jest zbyt luźna można zagęścić ją dodatkiem łyżki mąki ziemniaczanej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować