BOLONEZY

  • wyświetlono: 189 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

pierogi z mięsem mielonym przygotowanym jak sos do spageti

Judytka
  • 6 porcje
  • 160min

Składniki

CIASTO na pierogi z własnego sprawdzonego przepisu

NADZIENIE:
- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- ząbki czosnku - do smaku
- starty żółty ser - dowolna ilość
- 1 torebka fix do spageti
- przyprawy - sól, pieprz, przypr. do mięsa miellonego, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania przepisu:

BOLONEZY

  • 1. Mięso podsmażyć na małej ilości oleju z pokrojoną w kostkę cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić do smaku przyprawami. Fix do spageti rozrobić w ok. 200 ml wody. Wlać do mięsa. Gotować do odparowania nadmiaru płynu. Ostudzić, dodać starty na małych oczkach tarty ser.
  • 2. Wyrobić elastyczne ciasto, rozwalkować. Wykrawać kółka. Nakładać farsz. Zlepiać. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać posypane startym serem i okraszone stopionym masłem/margaryną

Porady

- jeżeli bedziemy mrozić pierogi to użyjmy mniej ziół - po ogrzaniu będą gorzkie w smaku
- ciasto rozwalkować grubiej - farsz nie nadaje się do cienkiego ciasta

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pierogimielone mięso

Komentarze

Podobne przepisy

image-0007ru1

Dodane przez: monika016

Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami

Ta pieczeń dobrze smakuje na ciepło...

Sajgonki z mięsem mielonym

Dodane przez: danusia19671

Sajgonki z mięsem mielonym

Wersja sajgonek z mięsem mielonym...

Lasagne

Dodane przez: AnetaJ

Lasagne – szybka i łatwa

Wersji na lasagne jest wiele, wszystko...

image-13cyeny

Dodane przez: Magster

KOTLETY MIELONE Z INDYKA Z PIECZARKAMI

Bardzo lubię potrawy z udziałem...

Mielone w pieczarkach

Dodane przez: monika016

Mielone w pieczarkach

Kotlety nie muszą być nudne, mielone...

Golonka soczysta i mięciutka

Dodane przez: kasiac

Golonka soczysta i mięciutka

Najlepsza, kruchuteńka i soczysta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE