BOLONEZY

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 6 osób

pierogi z mięsem mielonym przygotowanym jak sos do spageti

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • CIASTO na pierogi z własnego sprawdzonego przepisu

    NADZIENIE:
    - 500 g mięsa mielonego
    - 1 cebula
    - ząbki czosnku - do smaku
    - starty żółty ser - dowolna ilość
    - 1 torebka fix do spageti
    - przyprawy - sól, pieprz, przypr. do mięsa miellonego, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne

Bolonezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażyć na małej ilości oleju z pokrojoną w kostkę cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić do smaku przyprawami. Fix do spageti rozrobić w ok. 200 ml wody. Wlać do mięsa. Gotować do odparowania nadmiaru płynu. Ostudzić, dodać starty na małych oczkach tarty ser.
  • 2. Wyrobić elastyczne ciasto, rozwalkować. Wykrawać kółka. Nakładać farsz. Zlepiać. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać posypane startym serem i okraszone stopionym masłem/margaryną

Porady

- jeżeli bedziemy mrozić pierogi to użyjmy mniej ziół - po ogrzaniu będą gorzkie w smaku - ciasto rozwalkować grubiej - farsz nie nadaje się do cienkiego ciasta

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować