frykadelki rybne z koperkiem

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Frykadelki rybne to fajna alternatywa dla zwykłych panierowanych filetów. Mojej rodzinie bardzo smakowały, dlatego częściej będę je robić na piątkowy obiad. Pysznie smakują podane z ziemniaczkami surówką z kapusty

  • 30 min

Składniki:

  • 700 g filetów rybnych
    czerstwa mała bułka
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej + do panierowania
    kilka gałązek koperku
    sól
    biały pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Frykadelki rybne z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne zmielić w maszynce do mięsa. Koperek posiekać. Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do ryby. Wsypać bułkę tartą i przyprawy. Wymieszać masę i formować małe płaskie kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć powoli na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować