Domowe paluszki rybne z cukinią i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z dorsza jeśli mrożony rozmrażamy.
Myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , kroimy na mniejsze kawałki.
2.Rybę mielimy , odsączamy z nadmiaru powstałej wody
Umytą cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach , także odsączamy z soku.
Do ryby dodajemy cukinię , koperek , jajka , bułkę tartą oraz sól i pieprz.
Wyrabiamy masę do połączenia się składników.
3.Z masy rybnej formujemy podłużne paluszki.
4.Panierka: Jajka roztrzepujemy z mlekiem.
Maczamy paluszki w jajkach a następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym na rumiano z obu stron.
5.Usmażone odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze