Domowe paluszki rybne z cukinią i koperkiem

4.5 (152 ocen)

Domowe paluszki rybne z chrupiącą skórką i delikatnym , soczystym wnętrzem.

Składniki:

  • 300g. fileta z dorsza
    1 mała cukinia
    4 łyżki posiekanego koperku
    2 jajka
    5 łyżek bułki tartej
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    olej rzepakowy do smażenia
    Do panierowania:
    1 jajko
    4 łyżki mleka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Paluszki

Domowe paluszki rybne z cukinią i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe paluszki rybne z cukinią i koperkiem 1. Filet z dorsza jeśli mrożony rozmrażamy.
    Myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , kroimy na mniejsze kawałki.
  • Domowe paluszki rybne z cukinią i koperkiem 2. Rybę mielimy , odsączamy z nadmiaru powstałej wody
    Umytą cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach , także odsączamy z soku.
    Do ryby dodajemy cukinię , koperek , jajka , bułkę tartą oraz sól i pieprz.
    Wyrabiamy masę do połączenia się składników.
  • Domowe paluszki rybne z cukinią i koperkiem 3. Z masy rybnej formujemy podłużne paluszki.
  • Domowe paluszki rybne z cukinią i koperkiem 4. Panierka: Jajka roztrzepujemy z mlekiem.
    Maczamy paluszki w jajkach a następnie w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym na rumiano z obu stron.
  • Domowe paluszki rybne z cukinią i koperkiem 5. Usmażone odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dorsz Koper Olej

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować